Stor havørred ved det røde sommerhus


Jeg fik en havørred – 8 kilo – 86 cm. – han – på lille sort enkeltkroget flue mandag den 1. august mellem hytten og det røde sommerhus ved Karup.

Vejret var jo flot den aften. Overskyet og let vind. Vi havde fået masser af vand de seneste dage, så jeg tænkte – at nu var det tid til min første tur til Karup i år.

Jeg smed enhåndsstangen i bilen – og så afsted. Jeg havde nok forventet, at der ville være andre fiskere ude, men det var ikke tilfældet.

Jeg startede på Åøkke. Et par timers fiskeri – intet rørte sig, så jeg bestemte, at jeg lige ville prøve stykke ved det røde sommerhus. Jeg gik opstrøms sommerhuset – forbi den store sten og startede fiskeriet. Jeg havde valgt en lille enkeltkroget sort flue med sølvtinsel. En Finn Jensen har bundet – og han har sikkert et navn til den. De første par kast fik fluen lige fat i grøden langs modsat kant – og måtte trækkes fri. Jeg nåede lige at tænke, at det blev svært, da det tredie kast udøser en række små hug. Det er måske en lille en der hugger tænker jeg, og lader den gå lidt på tværs før jeg øfter fluestangen. Yes – fast fisk – måske en 3 kilo tænker jeg. Den har placeret sig under grøden. Stille lægger jeg pres på, og så flytter den sig – overbevisende. Måske 5 kilo tænker jeg – jeg har ikke set den endnu. Under en ny grødeklat – pres på – stille og roligt – det er man nødt til med en enhåndsstang. Nu kommer den op – hold da kæft tænker jeg – den er da noget over 6 kilo.

Fighten tog 25 minutter – der var ikke en sjæl i nærheden – kun mig og “ham” i åen. Så endelig var han så træt, at jeg stille ogroligt kunne få gaffen op under gælderne og et hurtuigt træk – og stille og roligt gled han på land. Yes råbte jeg. Der lå min hidtil største havørred. 8 kilo fordelt på 86 cm.- en Han, der lige netop havde mistet den helt blanke farve – en rigtig høsthavørred. Og så på den første tur i år – hvad kan det ikke blive til.