Sidste uge i sommerferien


 

Sidste uge i sommerferien, ja så skal det jo forsøges atter engang at fange en Laks i Skjern Å. Først skulle stykket ved garagen prøves, men nej heller ikke idag var der en laks der ville ha min flue. Jo der var tid nok til at gøre forsøget på stykket ved Sdr. Felding, der havde jeg jo set en større fisk i sidste uge.

Efter en bid brød og en kop kaffe, skulle det forsøges. Efter ca. 2 timers fiskeri, og tæt ved at opgive håbet var der pludselig fast fisk. Jeg havde ikke set den tage fluen, men stille og rolig fulgte den med næsten ind til mig, men nej mit udseende var den ikke helt vild for med et slag med halen var den 25 meter nede af åen og der skulle den lige ha en lufttur.

Jeg for ned til den spolede som en gal for at få lidt kontrol på den så vi ligesom kunne gå tur sammen, det gik også fint et stykke tid, men så var det åbenbart ikke sjovt mere, for nu ville den absolut kun stå ude midt i åen og over ved modsatte side og helt på bunden, nej det uhyrre oppe på land skulle den ikke se mere af. Bedst som vi står der og leger tovtrækning, runder 3 kanoer der er bundet sammen svinget over for, jeg råber og vinker at de skal stoppe for det skal i altfald ikke være dem der er skyld i at fisken smutter fra mig. De lægger til land og sidder og kigger på mig og min bøjede 15 tohåndsstang.

Pludselig synes fisken lige at den skal vise hvor stor dens hale er men ned på bunden igen, den virker stadig ikke træt. Jeg råber til dem i kanoen at de godt må komme hen og se fighten på nærmeste hånd. Da de er kommet hen til mig og stået og kigget og spurgt hvad det er der er på, tar fisken pludselig et udøb på 30m, og vender oppe i overfladen jeg spoler ind som en gal og nu følger den stille og rolig med inde ved egen brink, jeg finder et sted hvor jeg mener at den kan landes spørger en af tilskuerne op han kan gaffe sådan en og det mener han nok han kan.

Fisken en nu helt oppe ved os kommer op i overfladen, dejligt syn, prøver at komme ned og ud i åen, men nej kræfterne er sluppet op. Jeg trækker fisken helt ind og tilskueren gaffer den helt perfekt oppe bag gællerne og endelig, min første Laks er på land efter en halv times fight.

Laksen en hun på 84cm og 6,2kg er helt blank med havlus.