Karup å konkurrence 2006


Se billedet i et seperat vindue.
Fisken kort efter fangsten.

Sædvanen tro skulle min kammerat og jeg også i år til KÅS konkurrence. Vejrudsigten stod på en del byger så mon ikke der var en god chance?

Fredag eftermiddag ankom vi til Trevad ørredpark for at får vores deltagerbevis og bukser (medlemstilbud). Herefter gik turen til parkeringspladsen nær Mogenstrup og klokken 17 var vores spinnestænger rigget til.

Det små regnede lidt en gang imellem, men bide ville fiskene ikke. Det passer dog ikke helt for det lykkes min kammerat at fange en havørred på ca. 30 cm med sin spinner. Jeg så også en stor fisk lette over vandet, men ellers ingen aktivitet. Senere på aftenen skiftede vi til flue, men heller ikke nogen gevinst her. Klokken 24 kørte vi længere opstrøms til AHSFs vand. Vækkeuret ringede igen 2.45. Ud af soveposen og på med tøjet igen. Der var ingen bud efter fluen og jeg så kun en havørred ellers ingen aktivitet. Det samme billede så ud til at holde stik andre steder og lørdag morgen var den største indvejede fisk på sølle 2.29 kg.

Det var tid for en formiddagslur i den nærvedliggende jagthytte. Klokken ca. 14 stod vi op igen og kørte til Trevad, hvor der var stegt pattegris på menuen. Vi besluttede os for at aftenfiskeriet igen skulle foregå ved Mogenstrup. Her brugte jeg tiden på at affiske et godt sving. Jeg så et par bølger, men mærkede intet.


Fangsten hjemtages.

 

Ude godt men hjemme bedst

Vi var efterhånden ved at være godt udkørte, men morgenfiskeriet skulle da prøves. Nu havde vi prøvet adskillige steder i åen, men dog ikke vores egen forenings fiskevand, så vi besluttede at morgenfiskeriet skulle foregå på HSFs vand. Der holdt en del biler ved hytten så vi vendte om og kørte tilbage til Ålykke, hvor vi var den eneste bil på parkeringspladsen.

Vækkeuret ringede igen 2.45. Der var kommet en bil mere, men masse af plads. Efter at havde fået min kammerat halvvågen gik jeg ned til åen. Jeg gik over til et godt sving og startede fiskeriet. Månen var fremme og det var stjerneklart. Jeg fiskede langsomt igennem svinget. Længere opstrøms kunne jeg høre et stort plask, men det var for langt væk til at høre hvor det kom fra. Herefter gik jeg længere nedstrøms og affiskede endnu et godt sving.

Godt træt var jeg ved at opgive håbet, men det var ikke engang lyst endnu så jeg måtte hellere blive ved. Jeg gik opstøms igen og startede fiskeriet et sted hvor grøden ikke var så tæt. Langsomt fiskede jeg mekanisk nedad. Fiskeriet var slået på autopilot, da det ikke længere var lysten der drev en, men mindet om fangsten af en stor havørred. Klokken var 4.45 og rørfluen var svinget over til egen bred og stod og dansede i strømmen. Pludselig var der kraftige ryk i stangen og en fisk ruskede i overfladen. Jeg var med det samme lysvågen. Hold da kæft der var en fisk på!! Jeg skød den til en 3-4 kg. Fisken gik ned mod bunden og jeg rullede linen ind til jeg kom ned til den. Langsomt fik jeg trukket den op fra bunden, hvorefter den tog et kort udøb (5 meter) opstrøms og vendte tilbage til mig. Jeg tændte pandelampen. Det kunne den ikke lide og tog nogle korte udøb og og ned af åen. Herefter var den ved at blive træt med den ville ikke rigtig ind til egen bred. Den ruskede lidt i overfladen og pga. dens vægt blev jeg nød til at følge med den nedstrøms. Her fik jeg den ind til bredden, men det lykkes ikke at gaffe den i første forsøg. Den gik ud i strømmen igen og jeg måtte følge den længere nedstrøms. Langsomt fik jeg trukket den ind til bredden hvor den stod roligt nær lidt grøde. Gaffen sad rigtigt denne gang og jeg trak hurtigt fisken 20 meter ind på land. Den var stor … “YES”.

Da adrenalinen var faldet lidt, prøvede jeg at ringe til min kammerat, men ingen forbindelse. Nå men billeder skulle der tages så jegløb op til bilen for at hente kameraet. Her mødte jeg 2 lystfiskere, som gik med ned for at se fisken. Vi målte den til ca. 80 cm og skød den til at veje mellem 6 og 7 kg.

Efter de obligatoriske billeder ved åen kørte vi ned til Trevad og fik vejet fisken. Den vejede 6.16 kg, var 80,7 cm og var konkurrencens hidtil største. Der var 5 timer til at indvejningen sluttede så der kunne godt komme en der var større. Det gjorde der dog ikke. Der blev kun indvejet 3 fisk den dag. Så klokken 13. var 1. præmien var hjemme 🙂 Et gavekort på 10.000 til Grejbiksen + en spinnestang og en jakke fra Scierra.


Fremvisning ved Ålykke.