Præcis her fangede jeg min første bækørred


Det er 20 år siden, og idag var jeg på besøg på dette meget stemningsfyldte fiske paradis, som er på det nederste af Fjederholt å lige før, den render sammen med Rind Å.

Jeg kunne naturligvis ikke lade være med, at lade tankerne gå tilbage til den standplads lige under broen i venstre side, hvor jeg fangede min første ørred, som var på ca. 1 kg, og det var naturligvis en stor oplevelse for både mig og min dengang 10 årige søn.

Dette stykke fiskevand var nok et af dem, vi brugte en del tid på, og der er også fredfyldt i denne dal, hvor vejstøj afløses af stilheden og vandet sagte klukken.

Ak ja, tiden er løbet ,og nu står man, som 54 årig og tænker tilbage, men jeg kan stadig huske, hvor vanskelig landingen var af den 1 kgs bækørred – og skrænten på vores side af åen, er bestemt ikke blevet mindre tværtimod.

Ikke et ondt ord om laksefiskeriet, men hvor var det dog skønt, at vende tilbage hertil og lade tankerne løbe gennem hovedet.

Desværre ikke fisk denne gang, men vi lader lige billedet stå, så også andre kan lukke øjnene og se mulighederne en skøn aften i maj eller juni.

Knæk og bræk

Flemming Pedersen