NYT Fiskevand Brande å/Skjern å 1


Så skete det igen.

Endnu engang på kort tid, er det lykkedes HSF, at få endnu et nyt stykke fiskevand. Alt i alt ca. 1700 m nyt fiskevand med masser af sving og dybe høl. Stykket er til spinner og enhåndsflue og ligger i det yderste stykke af Brande å ved udmundingen til Skjern å, ca. 500 meter nedstrøms Skjern å har vi også fiskeretten.

IMG_0350[1]

Brande å byder på bækørreder i en flot størrelse og der er også senere på sæsonen laks på stykket. Der blev for nogle år siden lavet nogle gydebanker længere oppe på stykket som skulle være ret effektive.

I 2013 forsvandt den gamle el-værksø ved brande, hvor der i dag er et naturligt stryg, som der var for ca 100 år siden, Laksen havde nogle fantastiske gyde muligheder på det stykke, og vil helt sikkert vende tilbage, hvor de naturlige gydebanker er på vej frem igen, så mon ikke der ville kunne falde en enkelt laks af på vejen op mod gydepladsen på det nye stykke vand som er nedstrøms den gamle elværksø.

Jeg vil ønske jer alle K&B og håber I vil tage godt imod det nye vand.

Mvh
Torben Pedersen

 


One thought on “NYT Fiskevand Brande å/Skjern å

  • Bjarne jakobsen

    Gyde pladserne er ikke ved at komme frem, de kom frem allerede efter de første dage efter bruddet og er allerede taget godt i brug, Det er blevet til et helt fantastisk stræk med hurtig rendende vand med masser af sving, en oplevelse værd, tag et par støvler på og gå en tur langs brande elv mange vil blive overrasket over at sådan et stræk findes i Danmark.

Lukket for kommentarer.