Nils Lund hædret


Fotograf hædret af lystfiskere


image

Foto: Privatfoto
Da Nils Lund blev udnævnt til æresmedlem, tog han for en gangs skyld ikke billedet. Han ses (til venstre) sammen med foreningens formand, Jan Møller Jensen.

Fotograf hædret af lystfiskere

Sportsfiskerforening gør tidligere pressefotograf Nils Lund til æresmedlem

20. april 2013, 11:42
Af Hanne Steen Hansen [Email: hsh #AT# herningfolkeblad.dk - erstat #AT# med @ ]

Nils Lund, der arbejdede som fotograf for Herning Folkeblad i næsten 42 år, har taget et utal af lystfiskerbilleder. I mange år havde han også sin ugentlige fiskeside med tekst og billeder i Herning Folkeblads lørdagsudgave.

Sjælden hæder 

Som en sjælden hæder er han nu blevet æresmedlem i Herning Sportsfiskerforening.

Formanden, Jan Møller Jensen, siger om baggrunden:

– Nils har gennem mange år haft lystfiskeri som sit hjertebarn og har gjort meget for lystfiskeriet, både i Herning og i hele Vestjylland. Alle så frem til lørdagsavisen med lystfiskersiden hver uge. Han har også arrangeret ture ud af landet, og det er kommet mange lystfiskere til gode. I Herning har vi oplevet, at han altid stillede op, når vi spurgte, og at han altid har bakket op om foreningen.

Ud på åbrinken

For nogle år siden begyndte Nils Lund at gå med stokke på grund af sklerose. Jan Møller Jensen husker en typisk situation fra den periode:

– Vi er ude at elfiske efter moderfisk ved Karup Å (i december, red.), og på et tidspunkt ser vi en mand komme gående på et par krykker over sneen. Han bakser med kamera og objektiver og får taget sine billeder. Han trodser sygdommen, siger Jan Møller Jensen.

Formanden fortæller, at Nils Lund troligt har sagt ja til at tage billeder ved generalforsamlinger og andre arrangementer, og han havde kameraet med ved forårspremierer, når fiskeriet gik i gang ved Karup Å og Skjern Å.

Beæret og rørt

Nils Lund selv er naturligt nok beæret og rørt over æresmedlemskabet.

– Det er flot. Det blev jo til mange år med lystfiskersiden i avisen – og med rejserne, siger Nils Lund.

Han er nu 68 år og nyder pensionistlivet i Lind, efter at han gik på pension fra Herning Folkeblad i sommeren 2011.