Morgenfiskeri ved Ålykke


Vækkeuret ringede kl 5.30 lørdag morgen og jeg kunne høre regnen stå ned udenfor. Skulle man ligge sig om på den anden side, det var fristende. På den anden side i går havde jeg være ude hos Korsholm og købe en ny Guideline 11 fods spinnestang og den skulle jo næsten prøves.

En halv time efter parkerede jeg bilen ved Ålykke. Jeg var den eneste på stedet. Det regnede stadig kraftig og vinden var hård fra nordøst. Øst, måske skulle man havde blevet i sengen som alle andre. Der kom gang i lommelygten og spinnestangen blev rigget til med en wobler.

Jeg gik ned til stykket og startede. Jeg kunne lige skimte wobleren og fiskede langsomt nedstrøms. Klokken ca. 7.30 var jeg kommet til et godt sving. Det var ved at være godt lyst og der var nogle bølger. Jeg skiftede mellem wobler, blink og spinner, men den ville ikke hugge. Jeg gav op og besluttede mig for at prøve opstrøms spin. Jeg gik opstrøms og mellem to sving syntes jeg, at der var noget uro i vandet. Jeg kastede et lagt kast opstrøms og spinneren arbejdede sig ned mod mig. Bang så sad den der, jeg kunne mærke at det var en stor fisk og efter en ret udramatisk fight med et spring over vandet og et kort udøb, kunne jeg gaffe en havørred på 4.8 kg og 67 cm.

Ja ruskvejr virker også selv om den er i nordøst 🙂


Havørred 4.8 kg.