Mestre i kamp


Klubmesterskabet i fluebinding afholdes den 22 februar i klubhuset. Alle er velkommen til at deltage. Her er artiklen bragt i Herning Folkeblad om sidste års mesterskab.


Af Nils Lund

Klubmesterskabet i fluebinding blev til slut en kamp mellem to tidligere mestre og det var de små marginaler

Aftenens dommer tv Niels Præst i gang med den svære udvælgelse, aftenens arrangør Jim Thaysen følger interesseret med. Foto: Nils Lund

Titlen som årets fluebindermester i Herning Sportsfiskerforening blev igen i år en kamp mellem tidligere klubmestre. Denne aften var der samlet ni deltagere der med ildhu kæmpede om den attraktive titel, godt nok deltog der flere tidligere mestre men der var dog flere som kun havde et år på bagen ja! sågar først startet for få måneder siden, men kæmpede bravt og kvalificeret mod de mere garvede fluebindere. Flere af aftenens deltagere er også medlemmer af Gullestrup Lystfiskerforening hvor de træner tre timer om ugen, og for det ikke er nok binder de også ved Hernings ugentlige klubaften, så dr er ingen helt nybegyndere. Aftenens flue var specielt udvalgt til konkurrencen af dommer Niels Præst, en modificeret og mere giftig udgave af den legendariske Black Zulu flue, som nok de fleste fluebindere har bundet. Ikke fordi den har den store fortid fortæller Niels Præst men en der ser rigtig giftig ud, og har de farver som en dræberflue godt kan have. Jeg har tilført den en ekstra rød fjer, det kunne give den lidt mere attraktion for en fisk der er i bidehumør, derfor blev den døbt Bloody Black Zulu.

Alle gode gange to

Da alle havde bundet aftenens flue, var det tid for den skrappe men fair dommer at bedømme de ni fluer. Det var tydeligt at her havde dommeren fået noget at se til, flere gange kom han med rosende ord til deltagerne, for deres fantastisk flotte fluer. De blev vendt og drejet og nærmest studeret under lup, men efter nogen tid kunne man se at en udskillelse var truffet. Der var nu kun to fluer tilbage, for en ikke sagkyndige var det svært at se forskel på nogle af dem, de så nu så pæne ud at jeg var glad for ikke at skulle dømme. Dommeren sidder nu med de to finalefluer, de bliver igen vendt og drejet, her er virkelig tale om virkelig close race. Der er ikke en lyd i lokalet alle deltagerne holder øje med dommeren, nåh!- jeg må jo finde en vinder selvom det er svært.

Alle fluer er nok så sindrigt forsynet med et nummer, på undersiden af den prop de er fæstnet til, den ene flue bliver vendt og dommeren kan fortælle at fluen med nr. 4 er blevet nummer to den tilhører en tidligere klubmester Richard Nielsen. Aftenens vinder bliver flue nr. 2, flere i munden på hinanden siger det er da min nok mere for at styrke selvtilliden, for den rigtige vinder er Kenneth Nielsen og det for andet år i træk. Jeg har aldrig været med til en konkurrence hvor det har været så svært at vælge sagde dommer Niels Præst, det der gav udslaget til sidst var overvingen der på Kenneths flue sad flottest og havde de rigtige proportioner det var det der gjorde forskellen.

Aftenens to vindere var venstre ny klubmester Kenneth Nielsen og Richard Nielsen. Foto: Nils Lund

Til vinderen var der klubbens flotte vandrebillede hvorpå der sidder tre flotte fluer hedefluen, god nat fluen og en majflue fremstillet af Søren Bøgh. Til konkurrencens nr. 2 var der et gavekort fra Seatrout, hvor for resten årets vinder er medejer.

Nogle hyggelige timer med lidt kreativitet, nogle gode fiskehistorier og så lidt godartet mobning som det sig nu hører og bør til sådan en fiskeaften.

Konkurrencefluen Bloody Black Zulu. Foto Nils Lund.

Bindemønster

Bindetråd: Sort
Krop: Sort floss eller uldgarn
Kropshackle: Sort høne
Rib: Sølvtinsel, oval str. fine
Vinge: Rød polarræv, rød egern eller lignende
Fronthackle: Sorthøne
Krog: Laksekrog str. 4-10