Marinade til glacering af fisk stegt (grillet) i kuglegrill eller i ovn


Bland

  • 1 spsk. flydende honning (ikke for kraftig smagende)
  • 2 tsk. mørk farin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. appelsinmarmelade
  • 1½ spsk. rapsolie

Marinaden er klar når farinen er opløst. Du kan bruge marinaden på følgende måde:

Fang en fisk, f. eks. en havørred på 2½kg. som passer til 4-5 personer for hovedret. Fisken fileteres og husk at skindet ikke skal fjernes. Alle ben fjernes omhyggeligt med kniv og tang. Fileterne krydres med salt og friskkværnet sort peber. Ingredienserne til glaceringen blandes grundigt og påsmøres de udbenede fileter på kødsiden. De marinerede fileter lægges i en bradepande eller på en grillrist, som er penslet med olie. Olien skal forhindre at skindet brænder sig fast i bradepande eller rist. Fileterne steges i en forvarmet ovn eller kuglegrill ved ca. 250°c i 10-12 minutter alt efter fileternes tykkelse.

Serveringsforslag: Server den stegte fisk sammen med f. eks.:

  • Frisk pasta med pesto
  • Stegte grøntsager ( små kartoffel-, selleri-, og gulerodstern stegt i lidt olivenolie af god kvalitet)
  • Selleri- eller porretimbaler
  • Små kogte eller ovnstegte kartofler vendt i lidt smør og friskhakket persille

Velbekomme

Niels

 

 

P. S. Resultatet bliver bedst, hvis du under tilberedningen drikker en flaske godt øl og/eller smager vinen til.