Lemon- og limemarineret ørredfilet


Ideen til denne opskrift stammer fra en af mine fætre. Efter at være blevet præsenteret for denne ret for et par år siden, er jeg troligt vendt tilbage til den gentagne gange. Den har en utrolig delikat smag og en fin friskhed over sig. Om sommeren tilbereder jeg oftest denne fiskeret i kuglegrill, men det går også fint i en almindelig varmluftsovn. I stedet for ørred kan man selvfølgelig også bruge laks. Prøv evt. også med torsk, sej, lange eller sandart det kan garanteret også bruges.

Retten er ment som en forret til 6-8 personer. Du skal bruge:

  • 1 stk. ørredfilet på ca. 1 kg.
  • Salt & peber
  • Marmelade med lemon eller lime som du tilsætter lidt honning
  • Vindruekerneolie

Du starter med at filetere fisken. Lad endelig skindet blive på! Fjern alle sidebenene med en lille tang. Drys salt og peber på kødsiden af fisken. Læg så fiske på en smurt rist med skindsiden nedad. Sæt risten med fisken på ind i en forvarmet ovn ved 200°c i 5 minutter. Rør 3 spiseskefulde lemon og limemarmelade med honning med en spiseskefuld vindruekerneolie. Pensl denne blanding af marmelade og olie på fiskens kødside når de 5 minutter er gået. Sæt så fisken tilbage i ovnen i yderligere 7-8 minutter, tag fisken ud af ovnen.

Nu er retten så færdig. Server denne ret med et godt stykke brød til. Suppler med en god blanding af rucolasalat og friske radiser.

Velbekomme og god appetit. Niels