Laksestop


laks_knud (2)

Hej, venner

Som det fremgår af vedhæftede fotos, er min laksesæson i Skjern Å nu slut for i år. Efter en meget lang række af nul-ture til Skjern Å, blev min tålmodighed/ihærdighed i dag kl. ca. 12.15 belønnet med en flot laks på 102 cm og en vægt på 11,5 kg.

Laksen blev fanget kort neden for Tarp Bro på Herning Sportsfiskerforening vand (Transformator stykket). Fisken havde været så venlig at gøre opmærksom på sig selv, så jeg traskede blot ca. 25 meter ovenfor, hvorefter jeg fik gang i fluestangen. Da jeg havde en passende længde at kaste med lagde jeg et kast til modsatte side. Intet skete. Nyt forsøg – og nok et kast med fluen. Midt i åen kom der et meget kontant hug og fighten kunne begynde. I første omgang skønnede jeg vægten til at være 6-8 kg, men jo længere fighten stod på uden at jeg kunne få laksen op i vandet, så jeg kunne se størrelsen, blev jeg mere og mere overbevist om at den nok nærmere var i nærheden af 10 kg. Laksen opførte sig imidlertid eksemplarisk uden de helt lange udløb, så efter ca. et kvarter begyndte jeg at lægge et tungere pres på dyret, samtidig med jeg søgte efter et sted at håndlande den.

Heldigvis kom der en fisker på vej til åen, ham fik jeg vinket til og han var ikke sen til at komme mig til undsætning, først med at fortælle mig at han tidligere på året havde fanget en laks i Storåen på omkring 8 kg, og at den jeg stod og fightede nok var noget over 10 kg. Hvis mine ben ikke allerede rystede, så kom de i gang ved den melding. Min brave hjælper Kasper fra Jysk Entreprenørservice valgte så et sætte en gafkrog i laksens gæller og i en flot bue svinge den op i græsset. Tak for det – og føj som mine ben og arme rystede. Nu var det så blot at få laksen på nakken og op til bilen ca. ½ km borte.

En dag der startede i regn gik kort efter over i et lunt, overkyet forårsvej.

Med venlig hilsen

Knud H. Pedersen

laks_knud (1)