Junior weekend 13-15 oktober 2017


Årets sidste junior tur gik til Horneland på Fyn. De tre foregående ture havde vi holdt ved sø og å. Så nu skulle vi på tur en hel weekend på Horneland, lidt nord for Fåborg. Vi havde lejet et dejligt sted med masser af plads. Heldigvis har vi et godt sponsorat fra Handelsbanken, som har øremærket et fint beløb til juniorklubben. Desuden har Seatrout altid sponsoreret fine præmier. Forældrene havde også bakket op med hele tre lækre kager, noget der absolut er i top hos juniorerne. En fjerde forældre havde lavet en stor lækker okseragout, som vi måtte have to gange på bordet før vi fik spist op. Der var så lige sendt 3 poser slagter flæskesvær med også, hvis nu der ikke var ragout nok. Vi gik bestemt ikke ned på kosten. Lørdag var der hotdog på menuen, alle dem man kunne spise, rigtig guf for en junior i voksealderen.

 

 

Men det stod godt mål med strabadserne de skulle igennem. Begge dage var alle mand oppe til morgenmad 05.30. Madpakkerne klarede de til UG, så lidt hygge fis og ballade og på hovedet i seng. Lørdag var vinden ret så frisk. Vi måtte derfor helt over til Egebjergaard og flyvesandet for at komme lidt i læ. Vi gik de 1,5 km ud til vandet. Der var nok nogle der godt kunne have klaret sig med mindre grej. Men det læres med tiden, vær vis på det. Alle havde fået et par af de ypperste blink og woblere, sponsoreret af Seatrout. Hovedpræmien var en fin digital fiskevægt, så der blev gået til markronerne fra start.

Vi så ikke mange havørreder, men da Emil Pedersen (vores nye juniorleder/aspirant) fangede en undermåler, så var knægtene der som et lyn. Emil fik hurtigt gang i et par stykker med fluen. Oskar, bandens mindste og yngste havde virkelig fået et godt tag på fluekæppen. Mads Emil kørte så hårdt på med fluen, at skulderen blev godt øm om aftenen. Men det var først sidst på dagen sammen med højvande, der skete noget. Små Hvillinger bed på hele tiden. Jacob nåede at fange 18. Under en pause fortalte Jens Hønsetyv (trofast hjælper til alt indenfor Hi-LF) at han havde set nogle fasaner hive en Hvilling op af vandet i strandkanten. Jeg gav straks Jens ret i at det godt kunne ske. Så brød Emil ind og fortalte han havde set et par helt blå fasaner også. Jens og jeg nikkede, jo den var sgu go nok. Vi havde også set de to blå fasaner være med til at slæbe en forsvarsløs Hvilling på land. Knægtene sad bare og måbede og ærgede sig over de ikke havde set det også. Kun de to ”store” Jacob og Magnus, sad og grinede fjoget. Men de ved også mere om jagt end de fleste i den alder.

Søndag fiskede vi Vest for Bøjden færge havn. Fin plads med gode muligheder. Flere havde kontakt og følgere, men ingen blev hængende på krogen. Kun Frederik var heldig, han fik en ørred af en flink ålefisker der havde fået den i rusen. Da vi havde spist og gjort sommerhuset rent, var det en flok trætte knægte der vendte næsen mod Herning. Alle var enige om vi havde haft en dejlig og lærerig tur. Hvor vi ledere ikke måtte hæve stemmen en eneste gang. Så vi vover ski nok pelsen til nye ture næste år. Til slut vil jeg sige tak til Handelsbanken, Seatrout og god forældre opbakning. Men ikke mindst til mine to hjælpere: Jens (hønsetyv) Christensen og Emil Pedersen.

Jim Thaysen (juniorleder)