Hvordan bliver jeg orienteret om nyt på hjemmesiden?


Der er to måder at du kan holde dig orienteret om nyt på hjemmesiden enten via e-mail eller via RSS.

Ønsker du at modtage en mail hver gang hjemmesiden opdateres med et indlæg skal du oprette dig som bruger og tilmelde dig e-mail service. Dette gøres ved at logge ind og klikke på fanebladet subscriptions under din profil. Her kan du så vælge hvordan din e-mail skal se ud og hvilke kategorier du ønsker at modtage en e-mail fra. Du kan også framelde dig e-mails her.

Du kan også holde dig orenteret via RSS. RSS feeds er en moderne form for et nyhedsbrev, som har den fordel, at du får besked lige så snart der er nyt. RSS er en teknik til at distribuere nyheder fra websites til din computer. I stedet for hele tiden at skulle browse og besøge en masse websites for at holde sig ajour med nyhederne, anvendes RSS til at servere nyhederne direkte til dig, mens de er helt nye og friske. Du laver en side hvor du sammensætter din egen nyhedsflade med nyheder fra sine favorit RSS feeds.

Netvibes med HSF feedsFor at kunne læse RSS feeds skal man bruge en feed-reader. Her kan man se de feeds fra forskellige web-steder man ønsker. Jeg vil anbefale at bruge netvibes, som er en online webside, hvor du kan tilpasse indholdet som det passer dig. Når du er oprette som bruger kan du tilmelde alverdens feeds fx DR, TV2, vejret, HSFs kalender og selvfølgelig HSFs feed. Klik på billedet til højre for at se et eksempel på en netvibes side, hvor de 2 feeds fra HSF er tilføjet. Et for indlæg og et for kommentarer. De indlæg/kommentarer man allerede har læst er vist med grå og dem der er nye med sort skrift.

Det er op til websites om de vil udgive et RSS feed, og mange websites har nu set fordelen i at levere nyheder på denne måde. Ofte markerer websites at et eller flere RSS feeds udbydes ved et lille orange ikon mini-rss. Ved at klikke på iconet kommer man til feedet dvs den webadresse man skal indsætte i netvibes.