Hvor heldig kan man være ?


Tog tirsdag den 8/4 på årets 2. tur til Skjern. Efter kort tids fiskeri fik jeg kontakt med en “god” fisk, som efter en længere fight, valgte at “spytte” rapalaen ud og sige farvel. Må nok erkende at mit farvel til fisken blev lidt højt og skingert, og jeg kom også til at sige nogle ord, som jeg vil undlade at gengive her, da det jo er en sober hjemmeside… Forsøgte at fiske lidt mere, men opgav ret hurtigt p.g.a. manglende koncentration og valgte i stedet at gå den “lange” vej op til bilen.

De næste par dage vendte tankerne flere gange tilbage til Skjern, så for at få lidt ro på kroppen og for at blive lidt mere nærværende overfor kollegaer og familie, måtte jeg torsdag lige en lille tur tilbage, havde jo hørt om, at en fisk godt kunne tage igen.

Startede fiskeriet nogle hundrede meter ovenfor stedet, hvor jeg havde fat kontakt tirsdag, men må indrømme at fiskeriet ned mod svinget gik noget hurtigere end normalt. Nåede svinget, men efter et koncentreret og intens fiskeri, kom der igen ro på kroppen, den ville ikke noget. Satte mig i engen, drak en kop kaffe og kunne atter nyde det gode vejr og den herlige natur. Utroligt at man kan gå helt alene i sådant et område.

Da jeg nu var kommet afsted besluttede jeg mig for at forsætte fiskeriet, og efter ca ½ times fiskeri, steg pulsen igen dramatisk. Et tungt hug og et kort udløb indikerede fast fisk. Min første tanke var “hvor heldig har man lov at være”. Fisken fulgte foruroligende nemt med ind på meget kort line, inden jeg for alvor kunne begynde at presse den. Efter nogle minutter (hvor mange ved jeg ikke, tid er noget relativt noget i denne sammenhæng) viste fisken sig for første gang i overfladen, og efter et par korte udløb begyndte den, at vende siden til, så jeg fandt en egnet landingsplads og fik fangstkrogen frem. Nu dukkede tirsdagens hændelse atter op, og nerverne kom tilbage, det ville være hårdt at smide 2 så hurtigt efter hinanden. Heldigvis gik det denne gang bedre, for kort efter lå et herligt eksemplar af den flotte Skjern Å laks i engen bag mig. Sjovt nok så var turen op til bilen i dag meget kortere, jeg måtte bare hjem og dele oplevelsen med andre.

Laks fra Skjern