Lokalisering af skarvkoloni


Thomas Mosgaard fra Ringkøbing-Skjern Kommune, beder os om hjælp til lokalisering af skarvkoloni ved Søby Sø området.

skarv

Han skriver flg.

Jeg har en opgave jeg håber I vil spørge medlemmerne i Herning Sportsfiskerforening om de vil hjælpe med.

Der er stærke indikationer af at der er en vinterkoloni af skarver i Søby Sø eller i søerne i brunkulslejrene syd for Søby Sø. Skarverne har jeres fiskevand som primær fødesøgningsområde og præderer ikke kun på stallinger og ørred i jeres fiskevand men også på de laks der bruger jeres fiskevand som gydeområde.

Området er for stort til at jeg selv kan lede det igennem for at finde skarverne så jeg har brug for jeres medlemmers hjælp hvis vinterkolonien i området skal fjernes.

Jeg vil gerne have at jeres medlemmer tager ud i området og efterfølgende fortæller mig hvad de ser af skarver. Det bedste er at tage ud 1-2 time inden solnedgang og frem til efter solnedgang. På det tidspunkt sidder skarverne i træerne på overnatningspladsen. Det er guld værd at få lokaliseret disse overnatningspladser, da det kun er her skarverne kan påvirkes til at forsvinde fra området.

Jeg vil også gerne have information om observerede skarver. Jeg skal bruge viden om hvor de er set, hvilken retning de fløj og hvad klok og dato de blev observeret. Ud fra dette kan jeg danne et billede af hvor vinterkolonien med størst sandsynlighed befinder sig. Disse observationer af skarv kan samles hele dagen men det bedste data fås om formiddagen da fuglene da lige har forladt rastepladsen.

Det er også vigtigt at få tilbagemeldinger hvis der ikke bliver observeret nogle skarver, derved kan jeg indsnævre området hvor der skal søges efter overnatningspladsen.

Jeg håber virkelig at I vil hjælpe så jeg kan hjælpe fiskebestandene i jeres fiskevand.

Thomas Mosgaard
Projektleder og Biolog

Ringkøbing-Skjern Kommune
Land og Vand
Smed Sørensens Vej 1
6950 Ringkøbing

Torben Pedersen er tovholder for Herning Sportsfiskerforening, og hvis i vil hjælpe kan i kontakte ham på flg. måde

Torben Pedersen
Skovbrynet 185
7330 Brande
Mobil: 61 65 44 59
E-mail: tp@herning-sportsfiskerforening.dk