Heldig… Heldig…


Artikel bragt i meppsen 2001. God fornøjelse.

Af Ole Damgaard

Jørn Henriksen med sin flotte 6,75 kgs og 82 cm lange havørred fra KÅS konkurrencen i week-enden den 17.-19. august 2001. Vi siger tillykke med 4. pladsen!

Den 17-19 august var der jo som bekendt Karup å fiskekonkurrence og jeg havde aftalt med mine to gode venner Jørn og Ivan at fiske sammen denne weekend. Vi kørte til åen ved halv syv tiden fredag aften og havde planlagt at fiske på militærets stykke, naboens græs er jo som bekendt grønnere. Den første aften fiskede vi til ca. Kl. Halv et, hvor både Jørn og jeg havde haft kontakt med fisk, der med største sandsynlighed var en fiskerejse værd. Vi placerede os ved en bænk hvor vi faldt i snak med to ligesindede og pludselig skete det (bedst som vi havde hældt kaffe op) en blinken og en råben efter hjælp bekendtgjorde at en sjette mand havde fast fisk. De to ligesindede + Jørn og Ivan ilede ham til hjælp, hvorefter jeg sad alene tilbage og nød stilheden indtil den igen blev afbrudt af en sjælden hørt dybtfølt klagesang NEJJJJJJJ DET ER LØGN og så blev der atter stille. Det viste sig at han havde gået med fisken i et kvarter inden han råbte på hjælp, hvorefter han mistede fisken umiddelbart inden hjælpen ankom Han var da vist ikke særlig heldig. Der skete ikke mere den nat

Efter et par timers søvn fordelte vi os atter ud langs åen. Kort fortalt så tog den smukkeste høstørred Jørns flue i tredje kast og blev ved Trevad ørredpark indvejet og målt til 6,75 kg og 82 cm. Det var foreløbig konkurrencens største og stod til førstepræmien Jørn var den eneste af os tre der virkede lysvågen på det tidspunkt var han mon på piller. Efter endt indvejning med efterfølgende fotosessioner kørte vi hjem for at få ladet batterierne op.

Før afgang sidst lørdag eftermiddag fortalte Jørn at han havde tjekket Internettet hvor han kunne se at fisken stadig var nummer 1, hvorefter han mumlede noget om skotske laks som jeg ikke helt hørte !!!!!!!!!!!!!!!. Umiddelbart før afgang kunne Ivan dog berette at der var indvejet en fisk på 7,17 kg BULLSHIT eller hvordan man nu kan udtrykke sig. Efter en fantastisk aften hvor å dalen viste sig fra sin smukkeste side med bl.a. syn af isfugl og rød glente synliggjort I en fantastisk solopgang blev der yderligere indvejet to fisk som var større end Jørns som nu var henvist til fjerdepladsen. Jørn tog dog det I stiv arm og udbrød at det var godt at han blev nummer fire istedet for nummer tre???????????????. Det var Skotland han drømte om og ikke Hessellund Søcamping I efterårsferien hvor HELDIG kan man være.

Jeg husker ikke det præcise mønster på fluen som Jørn fik fisken på og som han for øvrigt har taget fisk på tidligere I år så den er kreeret efter min bedste overbevisning.

Heldig Heldig

Krogstyr: Den sædvanlige ting fra vejspærringerne
Halehackle: Rød brystfjer fra guldfasan
Rib: Oval sølvtinsel
Krop: Sort floss el. Sort uldgarn
Kropshackle Brun hanehackle
Vinge: Sort polarræv, enkelte flash
Fronthackle: Blå perlehørne

Jeg har tilladt mig at kalde fluen Heldig Heldig ikke efter fangeren men efter en historie som blev fortalt adskillige gange den weekend. Jeg vil ikke fortælle historien om Heldig Heldig her da den er mange gange bedre fortalt I en lummer atmosfære ved åen

Så dukker du op ved åen til den næste fiskekonkurrence eller blot en anden dag kan det være at du er så heldig at høre historien om “Heldig Heldig” eller måske fange en fisk.