Heldig… Heldig


2007-05-24_09856_2.jpg
Henrik Lodahl med en af årets hidtil største laks på 11,5 kg og 104 cm.

Så var det igen blevet weekend og endnu en tur skulle tages til Herning Sportsfiskerforenings fantastiske fiskevand ved Skjern å. Turen denne morgen gik for første gang i år til stykket ved Sdr Felding. Jeg og min fiskekammerat Henrik (som for 14 dage siden fangede sin første laks ved Tjæreovnene) vandrer et godt stykke opstrøms.

Denne morgen har jeg medbragt min spinnestang og så mit gyldne våben – et 10 gram delfinblink, som har flere gode fisk på samvittigheden. Jeg starter og efter 200 m nærmer jeg mig dagens første sving. Blinket kastes over i noget “dødt” vand for at blinket kan komme ned inden den tages af strømmen, men i næsten samme sekund som blinket rammer vandet bliver den forsigtig taget af en fisk. I de første brøkdele af sekunder tror jeg der er tale om en regnbue, men der går ikke mange sekunder før jeg kan mærke at det er mere alvorligt. Selve fighten forøb egentlig udramatisk. Et par mindre udøb og en tung fisk der gerne ville stille sig dybt gjorde det nemmere for mig og efter 10-15 minutter begyndte den at ligge på siden og jeg kunne trække den ind for at gaffe den. Første forsøg var mindre heldig, hvor jeg ridser laksen på gællerne, hvorefter den tager en æresrunde, men næste gang var den ikke så heldig og op kommer laksen og først da ser jeg hvor stor laksen er! En sølvblank nyopstegen laks ligger foran mig og jeg har svært ved at forstå hvor heldig jeg har været.

Laksen var 104 cm og vejede 11,5kg.

2007-05-23_222635_1.jpg