Glubske gedder i Gødstrup


gedde 8,5 kgDa åfiskeriet går lidt på hæld, er der heldigvis stadig rige muligheder her i det midtjyske. Lystcykelfiskerne Finn og Bjørn tager ofte turen til Gødstrup sø, hvor vi også har haft mange gode oplevelser. Mærkeligt forekommer det derfor, at vi konstaterer ofte ved selvsyn i bogen ved Shell i Snejbjerg, at meget få ud over os bruger dette herlige tilbud! – Således begav vi os atter til Gødstrup d. 12 nov., selv om vi havde været lidt i syv sind, da der var en stiv vind fra sydvest med byger, hvilket jo ikke er de bedste forhold, når man skal sidde i en båd. Men vi har gjort det før. Et eller andet sted kan man altid finde læ, og vi roede ud mod søen og drejede straks til højre, så snart vi kom ud i søen, rundt om hjørnet og om i bugten med de store sivkanter, hvor der var pænt læ for vestenvinden.

Det skulle vise sig, at det skulle vi ikke fortryde! Så snart vi rundede hjørnet, var der straks et ordentligt slag i overfladen. Hvad var dog det? Men intet haster på en fisketur, og vi roede ind til sivene i læ og kiggede lidt på situation, vanen tro med en pilsner og et spil kort. Snart viste der sig en del aktivitet i overfladen samme sted og også andre steder omkring os. Det så spændende ud, og vi begyndte at kloge os ud i diskutioner i retningen af, at det jo nok var ved denne tid at gedderne forbereder sig til at komme i huld til vinterens strabasser. Der blev rigget til med spinnere og efter få kast sad den første der! ca. 4-5 kg. Ja, jeg sagde den første! Det blev en ren geddefest, hvor vi havde ca. 10 på. Det blev efterhånden svært at tælle! De drønede rundt i overfladen rundt om os. Vi så dem an inde ved båden, hvor vi med den lange tang øsnede dem igen, så de igen kunne gøre deres arbejde med fortæring og formering. Den største kom dog op i båden til præsentation og forevigelse – se selv 8,5 kg.

Det blev en uforglemmelig dag! Det er ca. samme sted, hvor vi for ca. halvanden år siden havde “Pelle haleøs oppe i båden” – Gedde på dengang 11,5 kg. Den mangler en del af halen, og andre har også haft kontakt med ham, men “han” havde andre planer i dag. På Gødstrup sø har vi en stadig konkurrence om at fange den største aborre. Bjørn riggede orm til. Dette skulle også denne gang prøves. Her var vi også heldige, da rekorden blev slået med en aborre på 1100 g. Den fik dog lov til at komme hjem til fryseren efter filetering, da også den var ved godt huld – se selv!

En uforglemmelig dag vi godt kunne unde andre. En pragtfuld sidegevinst var det, at vi her første gang så isfuglen her ved søen komme tæt forbi og sætte sig i en udhængende gren. Lige da den havde sat sig strøg en spurvehøg ned mod den, men den og os slap heldigvis med skrækken, og den føj i sikkerhed, hvor den kom fra. Det var en oplevelse. Den er jo altid flot at se på, og man er taknemmelig for at kommunens planer om at lave mere bebyggelse og offentlig sti omkrig søen heldigvis er blevet skrinlagt! Der er mange oplevelser at hente her. Der er andet i denne verden end havørreder og laks!

vores rekord aborre 43 cm 1100g