Indberet fangst


Alle fangster fanget på HI-LFs vand skal indrapporteres senest 2 dage efter fangst. Dette gælder for laks, havørred, bækørred, stalling og gedde, men man er velkommen til at indrapportere andre arter. Husk også at det er obligatorisk, at indberette fangst af laks og havørred i Skjern Å på Skjern Å sammenslutningens hjemmeside. Det samme gælder for Karup Å sammenslutningen, men her indrapporteres fangster automatisk.

Når du indberetter en fangst, er du automatisk med i HI-LFs fiskekonkurrence, hvis du vedhæfter et billede. Der er præmie for største fisk i vægt i kategorierne: laks, havørred, bækørred og gedde. Ved lighed i vægt er det korteste fisk der vinder. Det betyder at genudsatte fisk kun kan komme i betragtning, hvis der ikke hjemtages fisk i kategorien. Billedet bør give et indtryk af størrelsen. Husk altid at håndtere fisk til genudsætning forsigtigt. Præmien uddeles på årets generalforsamling.

HI-LF samarbejder med Fangstjournalen, der er udviklet af DTU Aqua. Fangstjournalen er et tilbud til lystfiskere, som vil gøre en forskel for fiskebestandene. Lystfiskere, som anvender Fangstjournalen til at registrere fisketure og fangster, bidrager til at skabe et bæredygtigt og bedre fiskeri i de vande hvor de fisker. Vi opfordrer derfor dig til at tilmelde sig Fangstjournalen og bruge den til at indtaste dine fangster.

Det smarte er, at hvis man bruger Fangstjournalen, så behøver man ikke indtaste fangsterne flere steder. Fangstjournalen sender automatisk dine indtastede fangster til både KÅS og din forening. Du kan finde Fangstjournalen på fangstjournalen.dk, hvor du kan taste fisketure ind via computer. Du kan også bruge deres app i App Store eller Google Play (søg efter fangstjounalen). Når man opretter sin profil på Fangstjournalen og er logget ind, er det vigtigt, at man angiver den forening man er medlem af (under rediger profil), ellers får foreningen nemlig ikke adgang til dine data.

Vi håber selvfølgelig at I vil bruge Fangstjournalen og dermed støtte op om det gode formål med at sikre bedst mulige data til at sikre godt fiskeri i fremtiden. Skulle man opleve at Fangstjournalen er svær at komme i gang med eller har forslag til forbedringer, så skriv en e-mail [Email: ck #AT# aqua.dtu.dk - erstat #AT# med @ ] til projektleder ved DTU Aqua, Christian Skov.

Hvis du ikke ønsker at være bruger af Fangstjournalen, kan du blot som sædvanlig indtaste din fangst.

Oplever du problemer med indberetning så tjek disse hints.