En jomfrutur til Skjern Å


Et indlæg modtaget fra et nyt medlem 🙂


 

Jagten på den perfekte laks, er vel en drøm for de flest lystfiskere. Så med mine 2 gode fiske makkere Tobias og Nong, blev det sat som et mål! Vi fik kontaktet Knud og meldt os ind i HI-LF.

Søndag d. 9/9 mødtes vi inden solopgang og tog afsted mod Skjern Å. Vi havde alle en forventning om at det skulle blive en skøn dag i godt selskab og nogle gode timer hvor vi kunne eksperimentere med  hvordan vi nu skulle gribe det hele an. Timerne gik, og vi var kommet igennem det første planlagte stykke, efter en god pause og med masser af sludder og gode grin, tog vi videre til det næste stykke.
Så vi også kunne lære det lidt at kende og vi kunne planlægge de kommende ture hjemme fra.

Vi fik endnu engang stængerne frem og begyndte at vandre afsted, for at finde starten af stykket. Da vi kommer ned til stykket kaster jeg to kast, og til meget stor overraskelse er der hug! Fik kæmpet en fin havørred ind, som også var min første havørred! Hele 48 cm, pave stolt er jeg, især fordi vi ikke havde nogen forventninger med at turen skulle give fisk! Men man håber jo altid man er heldig. Vi fortsætter og møder en anden fisker, som vi får sludret med, som glædeligt deler lidt erfaring ud! Kort tid efter, ser vi formentligt en laks der vender op i overfladen, det gav blod på tanden!

Vi når til ende og går tilbage til bilen, bliver kølet lidt af og bliver enig om, vi lige kan nå et halv stykke mere, inden vi skal hjem. Vi går målrettet, og finder et sted vi skal igang med. Efter få kast, sker der noget, jeg føler jeg sidder fast, så giver jeg et hug så jeg kan komme fri! Men til stor overraskelse sker det vildeste jeg har oplevet, jeg har bid igen, og der kommer pres på! Det viser sig at være en monster af en laks, der viser sig i overfladen, vi er helt oppe og køre! Kampen går, den giver ikke så let op! Men til sidst lykkes os at få den ind til land, en helt utrolig flot laks på 90 cm! Igen stor tak til Tobias, der sprang i åen med vand op til brystkassen så vi kunne få genudsat min første danske laks! Det skal siges inden jeg fik den på, sagde jeg for sjovt, det ville blive svært at få en fisk op her, det viste sig også at det var en udfordring!

Kan kun smile over sådan en debut! Noget man slet ikke ville tro der kunne ske! Man kan vel kalde det den perfekte dag, på mange måder. I selskab med rigtig gode venner, skøn natur og sidst men ikke mindst, masser af flex!

Mvh Nicolai Just Jakobsen