En drøm gik i opfyldelse. 1


Siden jeg for mere end 35 år siden fiskede i Skjern å første gang, har jeg haft drømmen om en gang at fange en laks der.

Søndag den 6. april skulle blive dagen, hvor min drøm skulle blive opfyldt.

Sammen med min bror Ivan, skulle vi lige prøve en lille tur til Skjern å.

Vi blev enige om at prøve det nederste stykke ved Tjæreovnene. Et par lystfisker havde allerede fundet ned på stykket, i det vidunderlige vejr.

Efter et par timers fiskeri, mødte vi et par garvede fiskere, Kenny Frost og Bo Fomsgaard.

Snakken gik og der blev moppet, på den gode måde. Kenny fortalte, at han havde haft en rigtig god fisk til fluen et par gange. men den ville ikke. Bo var heller ikke sent til at fortælle, at han faktisk havde set fisken i overfladen, og de var sikker på der var Laks.

Da Kenny skulle hjem var Bo ikke sent til at fortælle han, at han nok skulle fortælle ham, hvor stor den er, når han havde fanget den, jo selvtilliden var i orden.

Bo ville fiske stykket igennem igen, og jeg ville lige fiske de sidste 100 meter inden turen skulle gå hjem igen.

Mon det passede at de havde set en god fisk på den plads, jeg måtte lige prøve med min spinner.

  1. kast sker der ikke noget, men da min 2. kast er midt i strømmen, bliver spinneren taget i et fast hug, og jeg ser lige siden af den da den går ned af åen med min Flying condom solidt plantet i munden.

“Der var den sgu” råber jeg til Bo som straks kommer hjælpende til sammen med Ivan.

Det var dog ikke nogen godt sted, da der ligger et træ i åen ved egen bred. Og laksen blev ved at gå dybt så min line gik selvfølgelig ind i grenene da jeg prøvede at få fiske ned ad åen. Bo var dog ikke sen til at gå et stykke ud, og da han fik stangen kunne han få linen fri og samtidig også mærke den var god nok.

div-002.jpg

Fast fisk

Godt fri fulgte den dybt med et lille stykke ned af åen, hvor der var et godt sted både at fighte og senere at skulle lande den.

Så efter en udramatisk men fin fight, kom fisken i overfladen og Jo det var sgu en laks. Da den var kørt træt kunne Bo håndlande min laks.

I græsset sider jeg nu med min første laks. Og hvilken laks. Ægte sølv på 90 cm og 7 kg .

div-005.jpg

Jeg vil gerne sige tak til min bror Ivan, Kenny og Bo for hjælpen og hvor var det fedt at dele oplevelsen med Jer.

Livet er bare fedt som lystfisker

div-022.jpg

Ægte sølv af fineste karat


One thought on “En drøm gik i opfyldelse.

  • Peter Bjerg

    Hej Jørn

    Tillykke med den flotte fisk. Dejligt at læse historien og se de flotte billeder. Man får sådan lyst til at komme til åen igen i weekenden!!
    KNæk og bræk

    Peter Bjerg

Lukket for kommentarer.