Efterårsdrømme


Det kunne faktisk have startet ret godt, altså mit fiskeri i Karup å. Allerede en af de første dage i maj ruskede en havørred min rørflue i hidsige ryk. Hvorefter den hovent spyttede fluen ud igen. Dagen efter havde min fiskekammerat Allan også en havørred på fluen, men den brugte samme taktik som den første. Vi prøvede faktisk en hel uge i træk uden at se mere til friske fisk.

Så gik der Laksefeber i kroppen, men det var absolut ikke bedre. Ind i mellem er jeg faktisk lidt i tvivl om det er så sundt med al den fiskeri. Nå men der er sgu skønt der ude ved åen, og heldigvis møder man da også nogle fiskebrødre der har tid til både en sludder og en tår kølig øl.

Da så Skjern å lukkede ned, skulle vi for alvor i gang med havørredfiskeriet. Men det blev jo ved med at være sommer, det skønne efterår med lidt stille regn og træernes farveskift udeblev og havørrederne var svære. Kun nogle få ihærdige ildsjæle, var heldige (dygtige) nok til at få fine fisk på tasken. Men så en aften først i oktober var der endelig bid igen. Men den brugte samme taktik som den første, det var faktisk ved at være en rigtig dårlig vane!. Næste aften var jeg kampklar igen, og en mindre havørred (57cm) havde indhaleret fluen så kraftigt at den stak ud bag gællerne. Kort forinden havde jeg set en noget større fisk, så det føltes som lidt “snyd” med min lille havørred. Jeg prøvede samme plads et par gange i løbet af ugen, uden held.

Torsdag den 19/10. skete der noget igen, en mild aften omkring 19.00 på campingpladsstykket, lod jeg for jeg ved ikke hvilken gang denne uge, min flue krydse åen på “stedet”. Midt ude i åen blev fluen taget. Den mærkede “rigtig”, nu skulle den bare blive hængende!! Heldigvis var den tøjret godt og der var tid til at nyde figthen og finde uldhansken frem. Landingen var udramatisk og fisken blev aflivet med et drag over nakken. 70 cm 3,7kg letfarvet ingen kæmpe men alligevel en fin havørred. Det var bare dejligt at sidde der en skøn og mild efterårsaften, ligeså stille i mørket og nyde at der trods alt er lidt retfærdighed til. Et stort knæk og bræk til jer alle. Husk oplevelserne venter på dig derude.

Jim Thaysen