Dejlig morgen ved Karup Å 1


Vågned før klokken 5, det var vandværket der fortalte at det var blevet tid til at få taget presset af beholderen. Gik ind og lagde mig, alt i medens jeg lå og kikkede på gardinerne, og tænkte på, hvornår der blev lyst. Jeg lå og tænkte at hvis jeg ikke stod op og kom i sving med at morgen fiske, ja så var mit fiskeri kun halvhjertet, og ville sikkert ikke bære frugt. Nede i Horsens, for år tilbage var der aldrig nogen tvivl i mig om jeg skulle op medens det endnu var mørkt, hvis jeg ville gøre mig nogen forhåbning om at fiske medens havørrederne var inde under land. Altså slut med at hygge fise under dynen, ud af fjerne og i køkkenet og sætte kaffe over. Kis stod også op, der blev lavet havregrød, som blev nedsvælget, alt i medens jeg fik gjort mig færdig til at komme over til hyttestykket.

frank_sep_2013 (2)

Jeg var der lidt før kl. 630.  Jeg var den eneste der var kommet, herligt jeg har det hele for mig selv, og så oven i købet på en lørdag, i højsæsonen, utroligt. Jeg fik samlet stangen og valgte at lige servere fluen nede i svinget nedstrøms hytten, der var ingen hjemme, så stangen kom på nakken og jeg gik der op hvor jeg var i aftes. Jeg kunne høre nogen snakke oppe på “Rensen”. Efter en affiskning ned mod hytten, var det tid til at rulle linen ind og jeg gik op og drak lidt kaffe.

Jeg ville lige se til rensen, inden jeg kørte hjem, men at jeg har haft det hele her til morgen, helt for mig selv er da godt nok utroligt. Jeg tog stangen som den var fuld monteret og kørte ind til Rensen, her holdt to biler. Frank og hans makker samt en ældre herre der kørte der fra for at tage længere ned af åen.

Frank fortalte mig at han har fisket på Hernings stykker siden han kom her ind som dreng med faderen når de lå på Hessellund camping plads. Frank viste mig hvad han bruger af flue, og jeg fik lov til at fotografere fluen. Frank lod mig gå med om i flægene, og han viste mig hvor det var sikkert at gå. Man skal nemlig gå så tæt på åen, det er her der er sammenskyllet sand under flægene, og at det derfor kan bære uden at man synker i. Også oppe hvor jeg gik i aftes var det meget lettere at færdes her til morgen, i takt med at jeg bliver mere fortrolig med hvor jeg kan gå, så bliver fiskeriet også betydeligt mere afslappet. Jeg var hjemme igen kl. 925.

Rigtig fin morgen, ingen fisk men det har givet fiduser til nye fluer og hvor de skal serveres, for måske snart at få en havørred i tale.

Lars B. Therkelsen – Karup

frank_sep_2013 (1)

 


One thought on “Dejlig morgen ved Karup Å

  • Jim Thaysen

    Hej Lars, Ja sådan er de fleste ture. Ingen fangst men når først man får sig taget sammen til at komme afsted, så fortryder man aldrig!Dejlige billede, og fluen uh ha da da —– Den ser “giftig” ud. Knæk og bræk til dig.
    Med lystfiskerhilsen Jim Thaysen.

Lukket for kommentarer.