Da mor`s dag blev til far`s dagDet er den 12. maj, mor`s dag. Jeg har fået morgenkaffe sammen med min familie, og er på vej mod Sdr. Felding. Bag i bilen ligger mit fluegrej, mine gummistøvler, en kande kaffe samt et stk. øl. Vejret er herligt, ikke så klart som de sidste dage. Vinden er gået fra øst og er nu ganske svag fra en vestlig retning. Det fugter en lille smule.

Nys ankommet til åen indsnuser jeg den friske morgenduft. Der er nu noget specielt over netop duften på denne morgen, noget som nærmest kan beskrives som en duft af fjord, hav og saltvand. Det skyldes nok vejrforandringen.

Efter at have monteret hjulet på stangen skal fluen vælges. Valget falder hurtigt på en belastet rørflue, den bliver monteret og jeg går opstrøms. Jeg har hjemmefra gjort mig det klart, hvor jeg vil starte mit fiskeri denne morgen. Ved bestemmelsesstedet er der to ænder som jeg lige skal have til at svømme opstrøms, inden fiskeriet kan startes. Det lykkes, de svømmer stille og roligt opstrøms.

Fiskeriet begyndes. Jeg tager nogle korte kast til at begynde med, lige for at få længde på kastet og rytmen i kroppen. Femte kast ligger fint strakt med fin linelængde ude. Fluen begynder at arbejde mod min egen bred. Midt i åen er der et lille pluk i fluen, fluen kommer helt ind til egen bred, her bliver den taget meget kontant. Min første tanke er regnbueørred. Den tanke har jeg dog ikke længe, en kraftig og bred halefinne viser sig i overfladen med et stort klask. Det er sjældent jeg taler højt med mig selv, men det gjorde jeg nu: Yes, Niels det er sgu en laks.

Der var god vægt i stangen da fisken huggede, så nervøs for at den ikke var kroget ordentligt, var jeg ikke. Fisken gik for det meste ved bunden, tunge rusk forplantede sig gennem stangen. Laksen tog ind i mellem en rigtig hurtig tur mod modsatte bred. Det var bare så fedt at stå der med en laks på fluen, og samtidig være bevist om at man tilhører en af jordens lykkeligste mænd i sekundet. Have tid til at se på stangens krumning, mærke ruskene, se fisken i splitsekunder, puha.

Laksen er ved at være træt, den kan ikke rigtigt holde balancen i strømmen mere. Helt træt var den dog ikke, først 4. gang jeg forsøgte at tage den lykkedes det. Med et fast greb omkring haleroden kunne jeg øfte den ind på engen, det var helt stille, ikke en lyd var der, jeg var bare helt fokuseret på fisken. Efter at have sendt den til de evige gydebanker gik det rigtigt op for mig hvor heldig jeg havde været. Jeg elsker at være heldig!

Tilbage i Lind viste vægten 9,0 kg. og længden var 97 cm.

Knæk og bræk/venlig hilsen

Niels