Årets første laks


Jeg har et godt øje til et sted på stykke ved jernbanebroen, fortæller Leif. Det var jo der, jeg fik min pokal-fisk. Men laksen i år fik jeg ca. 100 meter længere nedstrøms. Laksen gik meget forsigtigt til biddet. Jeg mærkede kun et lille nøk og at snøren forsigtigt blev trukket af hjulet. Men så snart laksen mærkede modstand, gik det øs. Laksen tog et kolossalt udøb langt ned under jernbanebroen. Snøren kom betænkeligt nær broen ru betonpiller, og jeg måtte ud i åen for at holde den fri. Leif fortæller gerne om sit fiskeri. Han dyrker de korte ture på 2 – 3 timer og bruger tiden på udvalgte steder. Til gengæld tager han tit til Skjern Å: Når man kommer til Skjern Å mange gange, hører man fra andre, at de har mærket fisk, og man ser faktisk ret ofte fisk, der er fremme. Efterhånden får man en fornemmelse af, hvor laksen står, og adrenalinet pumper, når man kaster ud et sted, hvor man tror på fisk. Leif har fisket lige fra barnsben, men det er først som efterønner, han har fået tid til at dyrke laksefiskeriet. Han er en af de herlige lystfiskere, der virkelig er glad for sine fisk. Man kan simpelthen ikke undgå at blive smittet af hans glæde, når han fortæller: Det er en helt enestående oplevelse at fange en Skjern Å-laks. Jeg glemmer aldrig min pokal-laks, og jeg tager altså hatten af hver gang, jeg kommer forbi det sted, hvor den stod.