April ved Skjern Å


P1010010-1 Så er det endelig blevet 1. april 2008, og fiskeriet kunne begynde ved Skjern Å og tilløbene.

Mandag aften og sengetid. Klokken var et stykke over midnat, da jeg fik smidt mig i sengen, men kan man sove?? Nej, for tankerne løber rundt i hovedet. Har man nu husket det hele, bliver der fanget noget i morgen, er der for meget vand m.m.

Jeg havde aftalt med Thomas (Gusse), at jeg skulle samle ham op kl. 7.00. Han havde allerede været ved bageren, så der skulle jeg også lige forbi. 2 håndværkere, en basse og en kakaomælk. Så skulle vi kunne klare os til middag!

Så var det af sted til åen. Thomas viste vejen, mens jeg kørte bilen. Først kørte vi til Skjernvej 137. Vi parkerede bilen, spiste vores medbragte morgenmad, mens vi så på fasaner, som løb rundt omkring og nød morgensolen, selv om det var rigtig koldt. Vi fik pakket ud og ned mod åen vi gik. Jeg var den første som begyndte fiskeriet, og efter bare et par kast, bang så sad den der. Ja, fluen havde sat sig i bunden, så jeg måtte springe forfanget. Nå, en ny flue på og så fiske videre. Det skulle jo ikke ødelægge dagen. Jeg nåede at fiske 15-20 meter, da jeg så en ny lystfisker, som også skulle nyde den dejlige morgensol. Men på den anden side af åen. Der var vel omkring 20 meter ned til ham. Jeg kunne se, at han satte sig for at binde et blink eller spinner på, fint, så kommer jeg jo forbi ham, inden han vil begynde fiskeriet. Men nej, det kunne han ikke vente på, så han startede med det samme. Jeg rullede fluelinen op på hjulet og gik om på den anden side af ham og begyndte fiskeriet igen. Nu kunne jeg se Thomas. Han var ved at rulle linen op på hjulet. Han stod lidt og snakkede med en fluefisker på den anden side, som havde fået to havørreder på dette stykke sidste år. Thomas kom op til mig, og pludselig mærkede jeg to små nøk i fluen. Jeg kastede et par gange til fisken, uden at mærke noget, og det var så det. Vi gik op til bilen og kørte videre til transformatoren. Thomas fortalte lidt omkring fiskeriet og standpladserne på strækket. Thomas gik lidt opstrøms, og jeg ned ad åen. Jeg fiskede det første sving af uden at mærke noget. Dog mistede jeg en flue mere i bunden ved egen side. Jeg gik ned over stykket og mødte to andre fra Herning Sportsfiskerforening. Vi fik en lille snak, og jeg fik en historie fra sidste år om en laksefangst på strækket (laksen vejede 8 kg.). Jeg fik besked på at fiske foran de to herrer, som fiskede med spin. Jeg gik lidt nedstrøm og begyndte fiskeriet. Efter kort tid var jeg så heldig at fange et træ på modsatte side, og endnu engang mistede jeg fluen. Heldigvis ringede Thomas, så jeg gik op til ham, og vi satte os på brinken for at drikke en sodavand. Pludselig kom isfuglen flyvende. Thomas havde set den, lige inden jeg kom op til ham – flot syn!

Efter vi havde drukket ud, gik vi op til bilen og kørte ud til den nye hytte på Øvig, hvor vi skulle mødes med nogle af de andre. Pensionisterne var ved at køre, da vi ankom til stedet. De havde fået morgenkaffe i den nye hytte. De havde været omkring 25 personer til årets første dag ved Skjern Å. Nu var klokken snart 12.00, og vi skulle på Kibæk Hotel for at spise hakkebøf med bløde løg og hvad dertil hører. Efter endt spisning vendte jeg snuden hjemad, mens Thomas kørte med nogle af de andre til åen igen.

Dagens resultat – tre mistede fluer, set masser af fasaner samt en isfugl. En rigtig god hakkebøf på Kibæk Hotel, en hyggelig dag med håbefulde lystfiskere og masser af frisk luft.

Knæk & Bræk i sæson 2008!

Kenneth Nielsen