Anmeldelse: Laksefiskeri i Skjern Å – før og nu


Nils Mogensen har gjort det igen – skrevet en god bog om en af vore kære danske åer. Denne gang er det Skjern Å som der berettes om i ‘Laksefiskeri i Skjern Å’.

Bogen beskriver hvordan fiskeriet har foregået i Skjern Å igennem historien, lige fra istiden, over middelalderen til nutiden. Den beretter om hvordan åen blev mishandlet i landvindingens navn, så læseren sidder med en klump i halsen og tænker, hvordan kunne man tage så grueligt fejl. Udretningen af åen medførte at Skjern Å laksen næsten blev udryddet, men bogen beskriver hvordan lokale ildsjæle bidrog til laksens redning.

Lystfiskeriet beskrives lige fra den tidlige start til nutiden. Nogle af åens personligheder beskrives grundigt, fx Jens Sølund, Kunstmaleren og Hans Bache. Desuden beskrives et par af nutidens fluefiskere ved åen som giver gode råd om fluemønstre og fiskemetoder.

Det eneste man kunne savne i bogen er lidt mere materiale om nutidens lystfiskere. Bogen kan stærkt anbefales (ISBN 978-87-91072-20-8).

Forfatteren har tidligere skrevet klassikeren ‘Langs Karup Å’ som er et must for alle lystfiskere med interesse i Karup Å.