Ærøturen 2018


I det gamle ISF var der tradition for en kysttur til forskellige kyster i Danmark, og man endte med, at turene næsten altid gik til Ærø. Især de seneste år og dette ville vi gerne fortsætte med i HI-LF. Som sagt så gjort: Kim Thygesen var turmaster og fik samlet 7 mand til turen, 3 ”gamle” og 4 ”nye”. Tror da nok, at de 4 ”nye” lige fik en på opleveren….

Efter opsamling af folk, og kørsel sydpå, torsdag eftermiddag, mødtes vi alle sammen ved færgelejet i Svendborg. Humør og forventningerne var i top. Sidste melding fra Henrik og vejrudsigt lovede godt for fiskeriet.

Vel ankommet til øen, stod Henrik klar med aftensmaden, en menu bestående af wienerschnitzel med hele svineriet. Henrik, som vi skulle bo ved, har hus på øen, og har boet der en del år efterhånden. Han fortalte lidt om fiskeriet på øen og taktikken til at fange dem. Folk lyttede, og selve resultatet kan du læse mere om til sidst. Noget må have hængt ved, til trods for at det blev lidt sent for nogle, inden hovedet ramte hovedpuden.

Fredag morgen, efter morgensang af Kim T (forklaring følger), et solidt morgenmåltid og nogle smurte madpakker, drog vi afsted til de forskellige pladser, som Henrik mente kunne holde fisk. Aftalen var så, at dem, der ramte fiskene skulle melde rundt. Undertegnede og min trofaste makker på Ærø, Thomas Bang, tog ud på Urehoved, hvilket også var en god ide, der var fisk. Jeg fik efter et par flueskift fanget en god hø på 1,9 kg og 55 cm så blank som nyslået sølv  (en god fødselsdagsgave til sig selv

😉) Så gik det ellers stærkt. Jeg fik 3 under mål i 3 kast. Kort efter huggede en ørred på 50 cm, som blev genudsat. Jeg fik igen en hø på 50 som blev hjemtaget. Thomas havde 4 tilbud, men fik desværre ikke nogen hjem. Et andet hold var kørt til Viksø – også her var der fisk, Olav fik en på 57 cm og 1,86 kg, og de fik alle fanget fisk.

Samling til aftensmad, som i dagens anledning bestod af bøffer med hasselbagte kartofler og whiskysovs. Og tak for føs’das sang 😊. Efter maden, blev der smagt lidt til de forskellige rom og whisky, som var medbragt.

Lørdag morgen var vi klar igen og fik os fordelt rundt på øen.  Denne gang var det Jørgen, som fik en havørred på 55 cm, og der var flere fisk omkring målet, som blev genudsat. Thomas og jeg trak en nitte denne dag, sådan er fiskeri jo, men, dejligt at der blev fanget fisk. Skal ikke kunne sige, om et vist spil om hjemtaget cm. fisk havde indflydelse på, hvor mange der blev hjemtaget 😊. Men, Olav fik den største, og Kim løb med den anden halvdel af puljen.

Søndag var der vindstille, hvilket ellers er sjældent, når jeg er der, og lav vandstand. Vi var ude at prøve, men det blev ikke rigtig til noget, som også Henrik havde spået.

Resume af turen:

  • 32 Havørreder, heraf 12 over målet.  Det må siges at være godkendt.
  • De 4 nye deltagere var ovenud tilfredse med turen og det var vi ”gamle” også 😉.
  • En stor tak til Henrik Andersen for lån af hus og super guidning, samt for igen at være chefkok i madlavningen.
  • Tak til Kim Thygesen for planlægning og indkøb.
  • Jeg vil gerne sige tak til alle på holdet, som var med til holde min fødselsdag 😊.

Tak for en super tur og nye bekendtskaber. Håber vi også ses på Ærø næste år.

Mange fiske hilsner Martin Berger